Til tjenester og tilbud

Kurs og læring

Barnehager klassebesøk

Billedbokstunder Bokkasser Tøyveskebibliotek Første lånekort

Hoppe bukk. Foto lånt fra nb.no
Foto: Nasjonalbiblioteket
Hoppe bukk. Foto lånt fra nb.no
Foto: Nasjonalbiblioteket
Hoppe bukk. Foto lånt fra nb.no
Foto: Nasjonalbiblioteket

Tirsdag formiddag mellom 10 og 12 kan barnehager booke en av vårens tre billedbokstund på biblioteket. Send mail til eigerbib@eigersund.kommune.no.

Billedbokstunder

Vi leser en billedbok, viser bildene på storskjerm og ser en kortfilm. Etterpå er det en liten formingsaktivitet. Passer 3 – 5 år.

Våren 2024 har vi følgende billedbokstunder tilpasset barnehager og de yngste klassene ( 1 - 3 ) Lærere som ønsker å ta med en klasse ( 1 - 3 ) på besøk kan be om samme opplegg som barnehagene:

  • Frosken og fuglesong" Max Velthuijs. Vi viser kortfilmen "Bad Seeds" ( 2020, 6 min ) Aktivitet tilslutt ( lage en svarttrost i papir )
  • "Ville Veier" av forfatter og illustratør Ragnar Aalbu. Vi viser kortfilmen "Baker'n" ( 2011, 4 min ) inspirert av Inger Hagerups dikt "Det bor en gammel baker" Til slutt blir det en liten formingsaktivitet.
  • "Så et frø". Vi deler ut solsikkefrø og tips til hvordan du bør så og stelle en solsikke. Aktivitet er å lage en støttepinne til solsikken.

Bokkasser

Barnehager kan bestille bokkasser med ulike tema til høytlesning. Send bestilling til epost eigerbib@eigersund.kommune.no

Hver bokkasse inneholder ca 30 boktitler. Bokkassene blir ordnet og klarlagt og hentemelding blir sendt på e-post. Lånereglene gjelder også for bokkassene.

Tøyveskebibliotek

Eigersund folkebibliotek starter opp med tilbudet høsten 2024 og interesserte barnehager kan kontakte oss på mail eigerbib@eigersund.kommune.no.

Tøyveskebiblioteket går ut på at barnefamilier kan låne med seg en tøyveske med høytlesingsbøker hjem fra barnehagen. I Eigersund starter vi med å låne ut 50 tøyvesker og en barnehage kan bestille inntil 10 tøyvesker.

Dette er en enkel måte å få bøker til hjemmet som egner seg til høytlesing, både for de som ikke har mange bøker hjemme fra før, og for de som har en hektisk hverdag.

Første lånekort

Vi tilbyr våren 2024 klassebesøk til 1, 2 og 3 klasse. Vi tilbyr en billedbokstund med en liten aktivitet til slutt.

Dette er også en mulighet for at barna kan få sitt første lånekort. Vi sender ut skjema for nytt lånekort som foreldre må signere.

Skjemaet må være levert biblioteket minimum 3 dager før planlagt besøk.

Lån til skole og besøke biblioteket

Lærere som ønsker å låne bøker til klasse, kan opprette et lånekort på skole og låne som institusjon.

Det er mulig å besøke biblioteket i grupper på inntil 10 stykker av gangen uten avtale med biblioteket. Det må være nok voksne med og man må ta hensyn til andre besøkende.

Kontakt

Eigersund kommune
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content