Til tjenester og tilbud

Kurs og læring

Barnehager

Billedbokstunder Bokkasser Tøyveskebibliotek

Hoppe bukk. Foto lånt fra nb.no
Foto: Nasjonalbiblioteket
Hoppe bukk. Foto lånt fra nb.no
Foto: Nasjonalbiblioteket
Hoppe bukk. Foto lånt fra nb.no
Foto: Nasjonalbiblioteket

Tirsdag formiddag mellom 10 og 12 kan barnehager booke en billedbokstund på biblioteket. Send mail til eigerbib@eigersund.kommune.no.

Billedbokstunder

Vi leser en billedbok, viser bildene på storskjerm og ser en kortfilm. Etterpå er det en liten formingsaktivitet. Passer 3 – 5 år.

Lærere som ønsker å ta med en klasse ( 1 - 3 ) på besøk kan be om samme opplegg som barnehagene:

I april og mai 2024 tilbyr vi billedbokstunden "Så et frø"

Vi deler ut solsikkefrø og tips til hvordan du bør så og stelle en solsikke. Det blir høytlesning av billedboka "Thulani og solen " av Dianne Stewart og visning av kortfilmen "Sivert".

Aktivitet er å lage en støttepinne til solsikken.

Bokkasser

Barnehager kan bestille bokkasser med ulike tema til høytlesning. Send bestilling til epost eigerbib@eigersund.kommune.no

Hver bokkasse inneholder ca 30 boktitler. Bokkassene blir ordnet og klarlagt og hentemelding blir sendt på e-post. Lånereglene gjelder også for bokkassene.

Tøyveskebibliotek

Eigersund folkebibliotek starter opp med et pilotprosjekt høsten 2024 og interesserte barnehager kan kontakte oss på mail eigerbib@eigersund.kommune.no.

Tøyveskebiblioteket går ut på at barnefamilier kan låne med seg en tøyveske med høytlesingsbøker hjem fra barnehagen. I Eigersund starter vi med å låne ut 50 tøyvesker og en barnehage kan bestille inntil 10 tøyvesker.

Dette er en enkel måte å få bøker til hjemmet som egner seg til høytlesing, både for de som ikke har mange bøker hjemme fra før, og for de som har en hektisk hverdag.

Kontakt

Eigersund kommune
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content